Услуги

Разгледайте услугите, предлагани в клиника Валор

Консултация

Най-често се стартира с първоначален преглед – консултация, на която се запознаваме най-общо със състоянието на пациента, установяваме основните проблеми и правим схематична оценка за възможните подходи на лечение.

Диагностика и план на лечение

На този етап се снемат отпечатъци, правят се фотоснимки и рентгенографии, благодарение на които се изготвят прецизни анализ и план за лечение.

Цялостно ортодонтско лечение

Цялостното ортодонтско лечение включва първоначално поставяне на апарати за лечение (снемаеми или фиксирани) и поредица прегледи за активиране и контрол в периода на лечение.

Ретенция

През етапа на ретенция контролните прегледи намаляват, както и носенето на ретенционните апарати. Обичайно този период продължава около две години, но в зависимост от случая може да продължи до завършването на растежа. В края на този етап се прекратяват контролните посещения, както и окончателно се свалят снемаемите ортодонтски апарати.

Комбинирано лечение

За постигането на целите на лечението може да е необходима намесата и на пародонтолог, стоматолог-хирург, протетик, лекуващ лекар по дентална медицина и други. Ключовото при този тип комбинирани лечения е колаборацията на екипа от специалисти, изготвянето на общ план за лечение, както и комуникацията между самите специалисти.

Специализирана образна диагностика

В Клиника ВАЛОР е осигурен специален рентгенов апарат – дигитален рентген SIDEXIS, който освен чисто професионалните си предимства, е с намалено лъчево натоварване на пациента спрямо конвенционалните рентгенови апарати. Освен за пациентите си, Клиника ВАЛОР предоставя възможността за направата на рентгенови снимки и на външни посетители.